HTML

Rosszabbul élünk, mint nyolc éve

2010. Újra választási év virradt Magyarországra. Az emberek nagyobb része azonban szarja le a politikát, mert rosszabbul élünk, mint nyolc éve.

Friss topikok

  • latte: Az LMP nem azért alakult, hogy utána ugyanazt csinálja, mint a politikából magát kiíró MDF és SZDS... (2010.01.16. 21:50) MDF+SZDSZ=DC

Linkblog

Archívum

Kik vertek szét politikai alapon tüntetést? Na, vajon...

2010.01.19. 13:55 bejöntaki

Lám, lám... milyen érdkes interjút fújt be a szél tegnap az Index címlapjára. Gratula érte az interjút készítő újságírónak és a kérdésekre - még névtelenül is - válaszoló rendőrnek. Lassan, de biztosan egyre több információhoz jutunk egy bizonyos eseménnyel (őszödi beszéd) és annak következményeivel (minden közéleti, politikai, stb. eseményről, ami 2006. szeptember 17-e után történt Magyarországon) kapcsolatban.

Van persze másik, kapcsolódó anyag is. Az NBH-tól függ ugyani, hogy az őszödi beszéd kiszivárgását vizsgáló jelentést nyilvánosságra hozzák-e. De most az indexes interjúról...

Először is tessék elolvasni! Vegyétek úgy, hogy kötelező:) Másodszor, kiemelem a számomra egyik legizgalmasabb részt: 

Csak erőszakos rendbontókra lőttek október 23-án?

Sajnos lőttünk meg olyan embereket is, akiknek semmi köze nem volt a zavargáshoz. (...)  És a politika is benne van, október 23-án szerintem meg akarták mutatni annak a tömegnek hogy ki az úr, és hogy nem a Fidesz a nyerő.

Nem a Fidesz a nyerő, nem a Fidesz a nyerő... No, boncolgassuk, ízlelgessük, nem a Fidesz a nyerő, nem a Fidesz a nyerő... Ha már hozzászoktunk nézzük meg ezt a bejegyzést is szintén az Indexről (ez anno a percről-percre tudósítás során jelent meg):

Az október 23-át vizsgáló bizottság ülésének hatodik órájában az ellenzéki képviselők azt ismételgették, hogy a rendőrök aránytalanul léptek fel a békés járókelőkkel szemben, és konkrét példákat említettek a szerintük rendőri túlkapásokra. Petrétei József miniszter válasza az alkotmány és a gyülekezési törvény valamint a rendőrségi törvény egyes passzusainak idézéséből állt. (...) A rendőrség nem a miniszterelnök vagy a miniszter utasítására cselekedett, tette hozzá.

Igazából Petrétei szavait én már 2006-ban sem hittem el, de most visszagondolva rá az idézett interjúval karöltve kicsit megmosolyogtató is. A beugratós kérdés pedig úgy hangzik, hogy ki volt az a magyar miniszterelnök, aki az egyik kereskedelmi tévében a rendőrség utasításáról beszélt, majd később letagadta azt?

Úgy van! Ő volt az! [sajnos videót nem találtam hozzá, aki rendelkezik vele, vagy megtalálta, küldje el]

Ennyi!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány öszödi beszéd 2006 ősz

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszabbulelunkmintnyolceve.blog.hu/api/trackback/id/tr441684615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása