HTML

Rosszabbul élünk, mint nyolc éve

2010. Újra választási év virradt Magyarországra. Az emberek nagyobb része azonban szarja le a politikát, mert rosszabbul élünk, mint nyolc éve.

Friss topikok

  • latte: Az LMP nem azért alakult, hogy utána ugyanazt csinálja, mint a politikából magát kiíró MDF és SZDS... (2010.01.16. 21:50) MDF+SZDSZ=DC

Linkblog

Archívum

MDF+SZDSZ=DC

2010.01.16. 13:09 bejöntaki

Szokták volt mondani, hogy összenő, ami összetartozik... 2010 januárjában úgy tűnik, hogy az MDF és az SZDSZ összenő. Na, de ők tényleg összetartoznak? Igaz, hogy megtörtént a Kókátlanítás a "liberálisoknál" és az MDF is addig igyekezett elkerülni a fideszes ölelő kart, amíg a baloldalon találta magát (igaz ez tudatos tervezés is volt). De pont az MDF és az SZDSZ tartozik össze?

Bár még nem jelentették be hivatalosan, csupán a két párt vezetői közt lévő tárgyalások tényét erősítették meg, ill. háttéremberek kiszivárogtatásai nyomán vannak információink. Állítólag Demokratikus Centrum néven fognak indulni. Megelőlegezve a DC létrejöttét, elmondhatjuk, hogy reális esélye van a parlamentbe kerülésre. Nem azt állítom, hogy - még egyszer hangsúlyozva, hogy ha létrejön az új formáció - be fognak kerülni, hanem azt hogy reális esélyük lesz rá. A politikai apátiába süllyedt baloldali szavazókat könnyen meg tudják majd szólítani: azokat a választókat, akiknek szóba se jöhet Orbán Viktor és csalódtak az MSZP-ben.

Az esetlegesen létrejövő DC-hez pedig az MSZP-nek nem érdeke csatlakozni, ahogyan az LMP-nek sem. A szociknak - legalább is, ha hosszútávon gondolkoznak; ami mondjuk erősen kérdéses: ld. utóbbi 8 év kormányzása - az az érdekük, hogy ők maradjanak meg a Fidesz mellett alternatívaként. Ezt legkönnyebben akkor tudják elérni, ha be sem kerül más baloldali "erő" (muhaha) az országgyűlésbe. Az LMP-nek is saját karakterét nem beáldozva kell megmutatnia magát, kihasználva újszerűsége voltát, addig, amíg tényleg újszerű.

Remélem azért az MDF-nél szegény Antall József portréit ezek után leveszik a falakról...

1 komment

Címkék: szdsz mdf kampány 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszabbulelunkmintnyolceve.blog.hu/api/trackback/id/tr281676713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.16. 21:50:57

Az LMP nem azért alakult, hogy utána ugyanazt csinálja, mint a politikából magát kiíró MDF és SZDSZ, ez azt hiszem egyértelmű.
süti beállítások módosítása